Peja.de :: Bota Sociale/Shoqërore :: Bota Sociale/Shoqërore
 Printo Temën
Korrupsioni, Fenomen shume i pranishem tek ne!
Edonisi
#1 Printo Afishimin
Postuar më 20-04-2010 13:42
User Foto

Administratorë

Afishime: 126
Regjistruar më: 10.04.10

-Dua te shkruaje per nje dukuri qe cdo dite e me shume po merre permasa me te medha,pra per korrupsionin i cili eshte shume i pranishem ne te gjitha nivelet e shoqerise,dhe ajo qe me irriton eshte se nuk po ndermerret asgje konkrete per te parandaluar kete dukuri negative!

-Dicka qe me terheqi vemendjen te shkruaje per kete dukuri,ishte edhe fushata zgjedhore e subjekteve tona,ku ne cdo rast qe kishin drejtonin gishtin tregues se ky eshte i "korruptuar"e shume cka qe me shtyri te mendoje se nese keta njerez kane dicka "konkrete",atehere perse nuk ngrisin padi kunder atyre qe po cenojne lirine dhe vullnetin e qytetareve?!
-E dime te gjithe se niveli i korrupsionit tek ne eshte vertete per te u shqetesuar,dhe kjo po reflektohet se po humb besimi dhe kredibiliteti tek institucionet qe ne realitet duhet te bejne me shume ne kete aspekt dhe te trajtojne te gjithe njejte para ligjit,dhe se te mos influencohen nga parate dhe mbiemri qe dikush te mos sanksionohet!
-Ne nje shoqeri te korruptuar,ata qe humbin me se shumti jane shtresa e te varferve,sepse ato "para"qe ishin te dedikuara per zhvillim,perdoren per qellime te tjera,si mjete luksi per "eliten" drejtuese,si dhe frerjen e llogarive bankare te disa personave!
-Edhe me shqetesuese behet situata kur kemi sistemin gjyqesor te korruptuar,ne kete rast gjerat marrin nje kuptim tjeter dhe se gjykatesi mund te influencohet shume nga parate dhe kur terhiqet nga ato ne mase te madhe atehere me shume gjase do te kemi nje kriminel ne liri!
-Nese kemi nje sistem gjyqesor te korruptuar,atehere shtrohet pyetja se si mund te kemi besim ne keto organe te drejtesise?Kur vec jemi ne dijeni se po pate mundesi te pagush mund te dalesh i "paster"!

-Si mund te luftohet korrupsioni?
-A jemi dhe ne shtyse,qe disa njerez te vazhdojne kete avaz?E them kete,pasi shume mundohen te tregohen shurdh dhe memec!!!

Mirjeta
#2 Printo Afishimin
Postuar më 21-04-2010 02:33
User Foto

Administratorë

Afishime: 296
Regjistruar më: 28.03.10

Edonis shqiptaret e kan ne gjake korrupsionin

Te gjithe flejne naten kurse ne diten

Prandaj mos te vjen shum qudi se ne po i japim perparesi me vota

i660.photobucket.com/albums/uu321/Kalludra/th_I-LOVE-YOU1.gif

Ylli
#3 Printo Afishimin
Postuar më 07-05-2010 21:17
User Foto

Anëtar

Afishime: 266
Regjistruar më: 20.03.10

Korrupsioni egzisotn ne cdo shoqeri pavarsisht se ne cfar shkalle te standardit leviz ajo.

PO ke ne shqiptaret flas globalisht, pa cek treva te vecanta, te gjithe jan njesoj:

Gjithecka duam ta arrijm ne afat rekord dhe sa me shume lehtesi.

E keto gjona s'rezulltohen pa pas miqe e jarana, qe ta bejn te mundur me korr sukses.

Eshte nje fenomen qe s'mund te luftohen, mund te pengohet ne veprim, qe te mos bij ne sy haptaz, por asesi te zhduket ne teresi.

*ylli

http://www.youtube.com/BoyofPeja
| *Shko në Forum tjetër* |:
Share
MeGi MeGi
- 343
ISTOGASJA ISTOGASJA
- 317
Mirjeta Mirjeta
- 296
Ylli Ylli
- 266
Pleo Pleo
- 188

Ramush Haradinaj Pejë Peje Peja Dukagjin AAK Ali Berisha Rugova Sofra Pejane Aleanca